Tigchel finoven, stookkamers en glasdeuren.

Tigchel finoven, stookkamers en glasdeuren.

Voor de gemetselde Tigchel finoven heeft Tigchelaar Tegelkachels diverse stookkamers ontwikkeld.

Deze -geavanceerde- stookkamers zijn tevens voor de zelfbouwer/ster als stapelbaar pakket leverbaar. Inclusief de bouwtekeningen en een duidelijke handleiding. Daarbij worden de stookdeur, de asladeur en de veegluiken etc. bijgeleverd. De opbouw zal, afhankelijk van de grootte, meerdere dagen in beslag nemen. Zowel voor de opbouw als het (in)stoken geeft Tigchelaar Tegelkachels u deskundig advies.
Kijk voor informatie over het bouwen van een Tigchel finoven op de zelfbouw pagina

Tigchel finovens zijn in een groot aantal stookkamer-uitvoeringen leverbaar, met daarbij per type gerelateerd, een aantal varianten in deuren/laden/luikjes. Naast de traditionele gietijzeren deuren zijn er nu ook moderne stalen deuren, óók in RVS uitvoering, in de collectie opgenomen. U ziet ze hieronder afgebeeld naast de bijbehorende stookkamer. De lichtgrijze ombouw kan naar eigen inzicht vormgegeven worden. (Zie de fotoserie van een aantal gebouwde Tigchel finovens voor de diverse uitvoeringen!) Dus, of u láát bouwen òf zélf bouwt, er is altijd een passende kachelvorm voor, of door u te creëren! De vrijheid van de Tigchel finoven in uw eigen woning!

 

Lees meer
  • Voor de Tigchel finovens zijn diverse modellen deuren, voorzien van glas, leverbaar. Inclusief bijbehorende asladeuren/kleppen en veegluikjes. De boven-boog deur en de geprofileerde deur zijn uitgevoerd in gietijzer. De strakke deuren zijn in zwart gemoffeld staal of RVS uitgevoerd. Welke deuren bij welk type Tigchel finoven horen, kunt u op de onderstaande tekeningen van de stookkameruitvoeringen zien.