Technische Informatie

Technische Informatie

Hier vindt u aanvullende informatie en technische gegevens over de -ook zelf op te bouwen- Tigchelkachels. Wilt u meer weten lees dan de rubriek vragenvuur, vul het informatieformulier in, of maak een afspraak in de showroom of met een van onze dealers. Onder "Aanvullende info Tigchelkachels" kunt nog extra technische informatie over houtstook bekijken.

 • De Tigchelkachel is volledig opgebouwd uit prefab-elementen welke in ons bedrijf te Heerenveen handmatig vervaardigd zijn. Deze elementen passen perfect in elkaar zoals veer en groef bij een houtverbinding. Door de "droogstapelmethode" is de kachel niet alleen bijzonder geschikt voor zelfbouw, maar tevens verhuisbaar!
  De Tigchelkachel is, naast de basiskleur Muisgrijs, in 13 fraaie kleuren én in vier verschillende hoogten en capaciteiten leverbaar.
  De modellen 8D en 10D zijn uitgevoerd met verdiepte stookkamer en verhoogde deur. Hierdoor is vulling met langere stukken hout mogelijk in deze grotere stookkamer.

 • Uitgevoerd met een minimum aan versieringen maar wél volgestouwd met doeltreffend vernuft, is het een zichtbaar, eerlijk/basic product! 
  Door deze afgewogen eenvoud van vorm én diversiteit aan kleuren is hij dan ook in bijna elk interieur toe te passen.
  Met de alsmaar wisselende brandstofprijzen is de Tigchelkachel tevens een echte "voordeel-kachel" welke u jaar-in-jaar-uit van heerlijke, huiselijke warmte voorziet. Warmte, welke niet te vergelijken valt met CV, of andersoortige warmte. De bijzonderheid van de aangename "stralingswarmte" van de Tigchelkachel kunt u aflezen aan het branden van de kaarsen in uw kamer; door het ontbreken van warmtecirculatie beweegt de kaarsvlam vrijwel niet!

 • Hierboven ziet u de 4 nieuwe, strakke deurtype's welke aan de 2 bestaande gietijzeren deuren zijn toegevoegd.
  De 2 afgebeelde hoge deuren (27,5 x 41cm) zijn bestemd voor de 8D en 10D met de nieuwe/verhoogde stookkamer, voor langere houtlengte. 
  Tevens ziet u hier de afmetingen van onze 4 leverbare type's Tigchelkachel.
  Voor nog meer gedetailleerde informatie kunt u de documentatie aanvragen of een bezoek aan de showroom brengen.

 • Onderstaand schema geeft inzicht in het bepalen van de geschikte Tigchelkachel in uw situatie. Tevens ziet u hier de rendementen van de Tigchelkachels. 

 • schema-NL-2A.jpg