Laag Energie Woningen - Passiefhuizen

De kenmerken van een Passiefhuis zijn duurzaamheid, comfort en energiezuinig. Toevallig ook de kenmerken van onze Tigchelkachel en Tigchel finoven.

Passief betekent dat de vrij beschikbare energie van de zon optimaal wordt benut en zorgt voor een lage energiebehoefte. Een “actieve” energiebron is slechts mondjesmaat nodig in deze moderne, energiezuinige woningen. Onze slow-warm kachels zijn dan ook uitermate geschikt voor de Passiefhuizen c.q. de Laag-Energie-Woningen (LEW). Zij zorgen voor een comfortabel binnenklimaat omdat de kachels zelfregulerend zijn.

  • Zelfregulerend
    De warmteafgifte van onze warmte-accumulerende kachels past altijd binnen de warmtevraag van een Passiefwoning. De Tigchelkachel of Tigchel finoven reageren namelijk op de omgevingstemperatuur. Deze is in een Passiefhuis al gelijkmatig door het hoge isolatieniveau. Hoe kleiner het verschil in temperatuur van de omgeving met de stenen wanden van onze kachels, des te langer kan de kachel zijn warmte afgeven.

    Als de temperatuur in uw kamer daalt (bijvoorbeeld ramen open), dan zullen ook de Tigchelkachel of Tigchel finoven eerder afgekoeld zijn. Als de temperatuur in uw kamer stijgt (bijvoorbeeld door zonnestralen door de ramen), dan nemen deze houtkachels een spaarstand in.

    Zo blijft het overal even warm en nooit te heet in uw kamer.

    Informeer naar de mogelijkheden