De onovertroffen warmte van houtvuur

Tigchelkachels, puur eenvoud en stijlvol

Tigchelkachels, puur eenvoud en stijlvol

Op zoek naar duurzame en betaalbare warmte? Een Tigchelkachel is een ware kampioen in warmterendement.

Met een schone en zuinige Tigchelkachel investeert u in een warmtebron waar u de rest van uw leven van kunt genieten.  Qua warmtecapaciteit kunt u kiezen uit vier modellen. Welk model voor u het meest geschikt is, hangt af van de te verwarmen ruimte én hoe uw woning is geïsoleerd. In een goed geïsoleerd huis is een Tigchelkachel een ware kampioen in warmterendement. Zo investeert u in duurzame en betaalbare warmte. 

Qua design staat de Tigchelkachel synoniem voor puur eenvoud maar wel zeer stijlvol. Met een ruim assortiment kleuren en type stookdeuren kunt u uw ideale kachel kiezen. Uw Tigchelkachel is een ware eyecatcher in huis!

Brochure aanvragen
 • De Tigchelkachel 4D is onze kleinste kachel.
  (circa 100 m3).

 • De Tigchelkachel 6D is onze "standaard" kachel.
  (circa 160 m3).

 • De Tigchelkachel 8D is onze meest gevraagde kachel.
  (circa 220 m3).

 • De Tigchelkachel 10D is momenteel onze grootste kachel.
  (circa 280 m3).

 • De kracht van de Tigchelkachel zit niet alleen in de stookkamer met extra naverbranding, maar door zijn massief stenen lichaam blijft hij óók bijzonder lang warmte uitstralen. Gevuld met slechts één mandje hout laat u hem één tot anderhalf uur branden. De opgeslagen warmte van dit korte vuur houdt uw kamer daarna wel 12 tot 24 uur heerlijk warm.

 • De Tigchelkachel is uitgevoerd in een los-stapelbaar opbouwsysteem, zonder gebruik van lijm. De opbouw is binnen een paar uur gereed en direct klaar voor de eerste stookbeurt. Dit stapelbouwsysteem is ook makkelijk zelf te bouwen èn u kunt de Tigchelkachel probleemloos meeverhuizen naar een andere woning.

 • Welke kleur Tigchelkachel kiest u?

  kleurstalen.png

  Breng kleur in uw interieur

  In tegenstelling tot veel andere kacheltypes zijn de Tigchelkachels in 12 kleuren en standaard grijs leverbaar. Om de juiste kleur van uw Tigchelkachel te kiezen, is het raadzaam de kleuren "in het echt" te zien. In onze showroom staan alle kleurpanelen overzichtelijk opgesteld.

  Bezoek onze showroom
 • Deuren & luikjes

  deurtjes2.png

  U kunt kiezen uit diverse combinaties van deuren en luikjes; van gietijzer-klassiek tot RVS of zwart strak-modern.
  De grotere deuren (rechts) kunnen alleen worden toegepast bij een Tigchelkachel 8D en 10D. In combinatie met de verdiepte stookkamer kunt u met deze verhoogde deuren langere stukken hout gebruiken.