De schoonste manier van hout verbranden

Maar liefst 1 op de 10 Nederlanders geeft aan last te hebben van houtrook. Maakt u zich geen zorgen: de Tigchelkachels en de Tigchel finovens leveren geen houtrookoverlast maar wel behaaglijke stralingswarmte. Onze kachels zijn weliswaar ook houtkachels maar in onze stenen kachels wordt al het hout op zeer hoge temperatuur verbrand. Het resultaat is een zeer schone verbranding. Deze schoonste manier van hout verbranden zorgt voor minimale uitstoot van fijnstof, zodat u en uw buren geen overlast hebben van houtrook.

 • Geen smeulend vuur
  Het verschil met bijvoorbeeld een houtgestookte stalen kachel of een open haard is dat deze voor een kortstondige hitte zorgen. Om deze hitte te temperen, wordt het vuur smeulend gehouden. En juist dit smeulende vuur geeft veel rookontwikkeling en daarmee de houtrookoverlast. Bij een Tigchelkachel en een Tigchel finoven is nooit sprake van smeulend vuur maar juist maximale verbranding, zonder overmatige hitte. De opgewarmde steenmassa geeft vervolgens comfortabele en gezonde warmte.

  GGD: beleid nog te vrijblijvend
  De GGD is van mening dat het beleid rond particuliere houtkachels nog te vrijblijvend is en pleiten bij de Rijksoverheid voor een betere (lees: strengere) wet-en regelgeving. De GGD heeft onderzoek gedaan bij ‘gewone’ houtkachels waarvoor minder strenge eisen gelden dan bij de zogenaamde massakachels, zoals onze Tigchelkachel en Tigchel finoven.

  Milieuvriendelijk
  Dankzij voortdurende verbeteringen aan onze producten, scoren onze Tigchelkachels en Tigchel finovens ver onder de steeds strengere Europese normen. Slechts een heel kleine hoeveelheid fijnstof komt nl. in de lucht terecht. Onze kachels zijn daarmee bijzonder milieuvriendelijk: uw buren ruiken dan ook niets als u uw gezellig houtvuur stookt.

  Meer weten? Neem contact met ons op