In de media

Hoe verscheen Tigchelaar Tegelkachels in de media?

Bij Tigchelaar Tegelkachels hebben we een duidelijke passie voor warmte. Daarbij is onze missie om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze duurzame kachels. We publiceren regelmatig redactionele stukken met interessante informatie. Deze lezenswaardige artikelen en andere media-uitingen hebben we even op een rijtje gezet.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 27 januari 2018

  Nieuw: energielabel voor houtkachels

  We zijn ze al gewend: energielabels. Bij aanschaf van bijvoorbeeld een wasmachine of koelkast herkennen we aan het rijtje kleuren van rood naar groen hoe zuinig het apparaat is. Hoe groener het label, des te "groener" de apparatuur.

 • Advertorial in de Friesland Post editie januari 2018

  Ontdek de Tigchelkachel, de kachel van de toekomst

  Het ambachtelijke familiebedrijf Tigchelaar Tegelkachels in Heerenveen ontwikkelt al 30 jaar unieke houtkachels. De milieuvriendelijke Tigchelkachels en de Tigchel finovens zijn bijzondere buitenbeentjes in de houtkachelbranche en verdienen met reden het predicaat ‘kachel van de toekomst’. Het unieke zit ‘m in de verantwoorde wijze om warmte uit hout te halen: amper fijnstof en geen houtrookoverlast. Met trots vertelt Klaas Tigchelaar over “zijn” kachels die een antwoord geven op de roep om duurzaam te verwarmen.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 23 december 2017

  "Het voelt heel goed om je eigen hout te stoken"

  “We hebben al negen jaar een Tigchelkachel, maar we hebben nog nooit stookhout hoeven kopen!” Janet Krikke uit Ekehaar, fervent eigenaar van een Tigchelkachel, wordt niet alleen enthousiast van de comfortabele stralingswarmte van haar Tigchelkachel. De familie Krikke is zelfvoorzienend qua houtgebruik “en dat is extra leuk”, aldus Janet.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 25 november 2017

  Daarom Duurzaam

  Duurzaamheid groeit vandaag de dag in betekenis. Het is belangrijk dat we met elkaar werken aan een gezonde en duurzame wereld. Dat kan onder andere als we kiezen voor een duurzame manier om te verwarmen. Bij Tigchelaar Tegelkachels uit Heerenveen komt deze zorg voor de toekomst tot uiting in een verantwoorde en duurzame wijze om warmte uit hout te halen. Het geheime wapen: een doordachte manier van houtstook met volledige verbranding, zonder asresten en zonder houtrook.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 28 oktober 2017

  Onze top-10!

  Verlangt u al weer naar een gezellig houtvuur? En wenst u heerlijke stralingswarmte? Met een Tigchelkachel of Tigchel finoven hebt u beide. De fijne warmte doet uw huis leven en zorgt voor de sfeer die de wintermaanden aangenaam maakt. De warmte van onze accumulerende houtkachels is warmte waar u van gaat houden.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 29 april 2017

  Zomer: prima keuzemoment

  Overweegt u de aanschaf van een Tigchelkachel of Tigchel finoven, dan biedt de zomer daarvoor de ideale gelegenheid: in de zomer kopen, is nog in dezelfde winter stoken.

  Als slot van een geslaagd winterseizoen 2016-2017 organiseerde Tigchelaar Tegelkachels op 6 mei 2017 een laatste houtstookmiddag voor de zomer.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 25 maart 2017

  De warme ervaring van Tigchelaars vakmanschap

  Het ambachtelijke familiebedrijf Tigchelaar Tegelkachels ontwikkelt al 30 jaar unieke kachels die op een verantwoorde wijze zorgen voor warmte uit hout. Passie voor warmte en vuur, gecombineerd met vakmanschap, innovatie en jarenlange ervaring heeft geresulteerd in unieke kachels die milieuvriendelijk en duurzaam zijn.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 25 februari 2017

  Een tevreden houtstoker vertelt: "Onze houtkachel? Bevalt super!"

  "Wij hebben nu ruim een jaar onze Tigchelkachel en hij bevalt ons supergoed. De warmte die deze kachel uitstraalt is vergelijkbaar met de gezonde en aangename warmte van de zon", aldus Evert Altenburg, een zeer tevreden houtstoker in Grou.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 28 januari 2017

  Tigchelaar: "Onze kachels leveren geen houtrookoverlast"

  Wist u dat 1 op de 10 Nederlanders last heeft van houtrook? Misschien bent u wel één van hen……Dat moet en kan toch anders? Tigchelaar Tegelkachels hééft de oplossing, nl. de milieuvriendelijke Tigchelkachels en de Tigchel finovens. “Onze kachels leveren géén houtrookoverlast”, aldus een vastberaden Klaas Tigchelaar.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 22 oktober 2016

  Comfortabel hout stoken met het beste rendement

  Al 30 jaar ontwikkelt Tigchelaar Tegelkachels de beste systemen voor het verantwoord stoken van hout op een toekomstbestendige manier: Tigchelkachels en Tigchel finovens. In de showroom aan de Tinweg 6 in Heerenveen levert Klaas Tigchelaar hiervoor graag het bewijs door een demonstratie.