In de media

Hoe verscheen Tigchelaar Tegelkachels in de media?

Bij Tigchelaar Tegelkachels hebben we een duidelijke passie voor warmte. Daarbij is onze missie om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze duurzame kachels. We publiceren regelmatig redactionele stukken met interessante informatie. Deze lezenswaardige artikelen en andere media-uitingen hebben we even op een rijtje gezet.

 • Advertorial in de Leeuwarder Courant d.d. 26 maart 2022

  Wat zou uw argument kunnen zijn?

   

  Door het hoge rendement, het zuinige houtverbruik en de heerlijke stralingswarmte kiezen steeds meer mensen voor een Tigchelkachel of een Tigchel finoven. Vrij recent zijn de stijgende energieprijzen vaak óók een argument waarom onze klanten een van onze massakachels aanschaffen. We zetten een 12-tal argumenten op een rijtje. 

   

 • Advertorial in de Leeuwarder Courant d.d. 29 januari 2022

  Forse gasbesparing door Tigchel finoven

   

  Een Tigchel finoven stond al jaren op het verlanglijstje van Bart van Roosendaal en Carin van Raaij. De bouw van deze massakachel betekende het slotstuk van een grondige renovatie om de monumentale Schoolmeesterswoning in Jubbega te verduurzamen. Hierbij was het de kunst een compromis te vinden tussen comfort, behoud van cultureel erfgoed én energiebesparing.

   

 • Advertorial in de Leeuwarder Courant d.d. 27 november 2021

  Massakachel = lage (energie-)kosten

   

  De aardgasprijs is de afgelopen maanden wereldwijd fors gestegen, we ontkomen niet aan een hogere energienota. Invloed op de gasprijs hebben we niet, wel op ons verbruik.

   

 • Advertorial in de Leeuwarder Courant d.d. 30 oktober 2021

   

  Warmte uit vuur, toen en nu

  De accumulerende kachels die Tigchelaar Tegelkachels produceert vinden hun oorsprong in Finland. Hoe ging dat in zijn werk?

   

 • Advertorial in de Leeuwarder Courant d.d. 27 maart 2021

  Comfort door stralingswarmte

  De woning van de familie Meijer in Burgum heeft sinds kort geen gasaansluiting meer en toch zitten ze er warmpjes bij. In de gehele woning is het aangenaam warm door stralingswarmte van zowel een Tigchelkachel als infraroodpanelen. Een prima combinatie zo blijkt uit dit praktijkvoorbeeld.

   

 • Advertorial in de Leeuwarder Courant d.d. 13 maart 2021

  Hoe kunt u houtrookoverlast voorkomen?

  Mede door de coronacrisis, nu veel mensen thuis werken en ventileren van de woning belangrijk is, staat de overlast door stokende buren steeds meer ter discussie. Het gros van de houtkachels zorgt inderdaad helaas voor problemen, variërend van houtrookoverlast tot een te hoge uitstoot van fijnstof. Door de publieke opinie is het imago van houtstook negatief door het ervaren van deze overlast. Overlast die naar onze mening kan worden voorkomen.

   

 • Advertorial in de Leeuwarder Courant d.d. 27 februari 2021

  De woning van de familie Helmholt in Eenrum is sinds ruim een jaar gasloos. In plaats van aardgas kos men voor een warmtepomp. Niet lang daarna kreeg deze gezelschap van een Tigchelkachel en dat bleek een schot in de roos.

   

 • Advertorial in de Leeuwarder Courant d.d. 13 februari 2021

  Kom jij ons team versterken?

  Steeds meer mensen ontdekken onze unieke accumulerende houtkachels. Dat betekent dat we steeds meer massakachels produceren, maar we komen handen tekort. We zoeken daarom versterking van ons team voor de volledige bouw van onze Tigchel finovens en Tigchelkachels.

   

 • Advertorial in de Leeuwarder Courant d.d. 30 januari 2021

  Kom jij ons team versterken?

  Steeds meer mensen ontdekken onze unieke accumulerende houtkachels. Dat betekent dat we steeds meer massakachels produceren, maar we komen handen tekort. We zoeken daarom versterking van ons team voor de volledige bouw van onze Tigchel finovens en Tigchelkachels.

   

 • Advertorial in de Leeuwarder Courant d.d. 19 december 2020

  Ontdek de kachel(s) van de toekomst

  Bij Tigchelaar Tegelkachels in Heerenveen worden unieke accumulerende houtkachels (massakachels) gemaakt, de Tigchelkachel en de Tigchel finoven. Het unieke zit ‘m in de verantwoorde wijze om warmte uit hout te halen: amper fijnstof en geen houtrookoverlast. Tel daarbij op het zuinige houtverbruik en zie daar uw bonus: urenlange fijne stralingswarmte én een fikse gasbesparing.

   

 • Advertorial in de Leeuwarder Courant d.d. 5 december 2020

  Massakachel als duurzame verwarming

  Onlangs verscheen een provinciaal onderzoek naar de inzet van (meer) biomassa. De provincie Fryslân heeft namelijk de ambitie om o.a. meer snoeihout te benutten als energie voor verwarming. De conclusies uit dit Brononderzoek onderstrepen de bijzondere kenmerken van onze massakachels zoals géén houtrookoverlast, volledige verbranding en minimale uitstoot van fijnstof.

   

 • Advertorial in de Leeuwarder Courant d.d. 31 oktober 2020

  Massakachel als duurzame verwarming

  Onlangs verscheen een provinciaal onderzoek naar de inzet van (meer) biomassa. De provincie Fryslân heeft namelijk de ambitie om o.a. meer snoeihout te benutten als energie voor verwarming. De conclusies uit dit Brononderzoek onderstrepen de bijzondere kenmerken van onze massakachels zoals géén houtrookoverlast, volledige verbranding en minimale uitstoot van fijnstof.

   

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 29 februari 2020

  Onze kachels leveren geen houtrookoverlast
  Schone houtstook: het kán

  Het lijkt tegenstrijdig zo niet onmogelijk: een schone houtkachel. Toch leveren de massakachels van Tigchelaar Tegelkachels uit Heerenveen hiervoor het bewijs. Hoge rendementen en minimale uitstoot van fijnstof gaan hand in hand met deze unieke accumulerende houtkachels. De Tigchelkachels en de Tigchel finovens veroorzaken geen houtrookoverlast en zijn daarmee hét antwoord op de toenemende problematiek van houtrookoverlast.

   

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 25 januari 2020

   

  Wij zoeken een allround vakman m/v

  Als allround vakman maak je zelfstandig mooie, unieke producten én je tovert een glimlach op het gezicht van onze klanten. Nieuwsgierig? Bekijk dan hier de functieomschrijving!

   

  Onze unieke producten zijn klaar voor de toekomst. Daarmee bedoelen we dat onze producten een schone verbranding garanderen, zonder milieuvervuiling. Onze Tigchelkachels en Tigchel finovens voldoen bovendien ruimschoots aan de strengste Europese houtstooknormen. Onze producten zijn hét antwoord op de toenemende problematiek van houtrookoverlast.

 • Advertorial in de Friesland Post editie december 2019

  Ontdek de kachels van de toekomst

  Het ambachtelijke familiebedrijf Tigchelaar Tegelkachels in Heerenveen ontwikkelt al 30 jaar unieke houtkachels. De milieuvriendelijke Tigchelkachels en de Tigchel finovens zijn bijzondere buitenbeentjes in de houtkachelbranche en verdienen met reden het predicaat ‘kachel van de toekomst’. Het unieke zit ‘m in de verantwoorde wijze om warmte uit hout te halen: amper fijnstof en geen houtrookoverlast. Met trots vertelt Klaas Tigchelaar over “zijn” kachels die een antwoord geven op de roep om duurzaam te verwarmen.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 21 december 2019

  Bij Tigchelaar Tegelkachels in Heerenveen worden unieke accumulerende houtkachels (massakachels) gemaakt, de Tigchelkachel en de Tigchel finoven. Uniek door de verantwoorde wijze om warmte uit hout te halen: deze massakachels veroorzaken geen houtrookoverlast en de uitstoot van fijnstof is nihil. Bovendien zijn deze massakachels ook nog eens uitermate zuinig in houtverbruik. Uw bonus: urenlange fijne stralingswarmte én een fikse energiebesparing.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 30 november 2019

  Tijdens een "oppasweek" bij de buren deed Evert Tuinstra uit Eastermar een bijzondere ontdekking: het was hartje winter met enkele graden vorst en toch koelde de woning van de buren amper af. Reden: de Tigchel finoven was daags voor vertrek gestookt. De opgewarmde stenen wanden van de Tigchel finoven hielden de woning buiten de greep van Koning Winter.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 26 oktober 2019

  Dat de accumulerende houtkachels van Tigchelaar Tegelkachels in Heerenveen zich met de besten kunnen meten, was al wel bekend. Nieuw is echter dat de Tigchelkachel 10D nu de hoogst gemeten rendement score heeft behaald, namelijk 95,4%. En dat is een nieuw record in de houtkachelbranche.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 30 maart 2019

  Historische woningen mogen dan veelal een authentiek karakter hebben, door de vaak slechte isolatie en verouderde technieken verslinden ze energie. Zo niet in het Drentse De Wijk waar de woonkamer van het monumentale herenhuis uit 1903 van Berry van Ritbergen en Annemarie Mulder comfortabel wordt verwarmd door een Tigchelkachel.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 23 februari 2019

  In de zomer van 2018 kochten Paul Smid en Jetske Bijker een nieuwe woning in Ruinerwold. Bij het maken van plannen – er was nog wel enig opknapwerk te doen – speelde ook de wens de energievoorziening slim aan te pakken. Tegelijkertijd had de familie Smid een stil verlangen naar een hoog rendement houtkachel. Wens en verlangen zijn samengekomen in de keuze voor een Tigchel finoven: slim, schoon en zuinig.

 • Advertorial in de Friesland Post editie februari 2019

  Ontdek de kachels van de toekomst

  Het ambachtelijke familiebedrijf Tigchelaar Tegelkachels in Heerenveen ontwikkelt al 30 jaar unieke houtkachels. De milieuvriendelijke Tigchelkachels en de Tigchel finovens zijn bijzondere buitenbeentjes in de houtkachelbranche en verdienen met reden het predicaat ‘kachel van de toekomst’. Het unieke zit ‘m in de verantwoorde wijze om warmte uit hout te halen: amper fijnstof en geen houtrookoverlast. Met trots vertelt Klaas Tigchelaar over “zijn” kachels die een antwoord geven op de roep om duurzaam te verwarmen.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 26 januari 2019

  Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Nederlanders een zuinig volkje vormen. We vinden het fijn als we wat spaargeld hebben. Maar sparen betekent ook: verstandig uitgeven want niemand betaalt met plezier te veel. Zo willen we ook graag besparen op de stijgende energiekosten. Een aantal tips om slim te werk te gaan.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 22 december 2018

  Bij Tigchelaar Tegelkachels in Heerenveen worden unieke houtgestookte toestellen gemaakt, de Tigchelkachel en de Tigchel finoven. Uniek door de verantwoorde wijze om warmte uit hout te halen: deze massakachels veroorzaken geen houtrookoverlast en de uitstoot van fijnstof is nihil. Bovendien zijn deze massakachels ook nog eens uitermate zuinig in houtverbruik. Uw bonus: urenlange fijne stralingswarmte én een fikse energiebesparing.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 24 november 2018

  In huize Ferwerda in Gytsjerk is de Tigchelkachel al 15 jaar het stralende middelpunt van het gezin. En dat is niet alleen dankzij de heerlijke stralingswarmte; ook in het streven naar het verduurzamen van de woning speelt de Tigchelkachel een hoofdrol. "Onze gasrekening is al aanzienlijk gedaald", aldus Klaas Ferwerda.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 27 oktober 2018

  Massakachel als duurzame verwarming

  Is het u ook opgevallen? Het actuele nieuws wordt momenteel beheerst door klimaatverandering. Fossiele brandstoffen komen in de ban en wind-en zonneparken schieten als paddenstoelen uit de grond. Wist u dat hout óók opgeslagen zonne-energie is?

  Laat dàt nu de brandstof zijn voor onze massakachels, de Tigchelkachel en de Tigchel finoven.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 28 april 2018

  Gasloos in 2050: wat wordt uw keuze?

  “Nederland in 2050 gasloos”. Dat was enige weken geleden de boodschap van de overheid. Om te voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs moeten alle Nederlandse huishoudens in 2050 gasloos zijn. De maatregel moet de overheid helpen de uitstoot van CO2 terug te dringen en te voldoen aan de afspraken in het Klimaatakkoord van Parijs. Dat wil zeggen dat we met elkaar de omslag moeten maken van fossiele energie naar duurzame energie. En het betekent dat uw woning – én die van onze kinderen – in de toekomst op een andere manier wordt verwarmd.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 31 maart 2018

  Toen Pieter de Graaff zijn rentenierswoning in Beetgumermolen in 2005 wilde verbouwen, stond een Tigchel finoven bovenaan het wensenlijstje. De vele voordelen van deze schone en energiezuinige houtkachel sluiten naadloos aan bij de levensopvatting van De Graaff: een duurzaam leven voor een beter milieu en een schone aarde. De ambitie was dan ook de woning energie-neutraal te maken.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 24 februari 2018

  Zelf uw houtkachel bouwen?

  Met de bouw van hun woning in Stiens stond een houtkachel niet bovenaan op het wensenlijstje van de familie Van der Velde. “De bouw moest eerst klaar, daarna zouden we ons wel eens oriënteren op een houtkachel”, zo dacht Elsje van der Velde, de vrouw des huizes. Maar door een bezoek aan een houtstookdag van Tigchelaar Tegelkachels in Heerenveen veranderde dit. De zoektocht eindigde nog voordat deze was begonnen.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 27 januari 2018

  Nieuw: energielabel voor houtkachels

  We zijn ze al gewend: energielabels. Bij aanschaf van bijvoorbeeld een wasmachine of koelkast herkennen we aan het rijtje kleuren van rood naar groen hoe zuinig het apparaat is. Hoe groener het label, des te "groener" de apparatuur.

 • Advertorial in de Friesland Post editie januari 2018

  Ontdek de Tigchelkachel, de kachel van de toekomst

  Het ambachtelijke familiebedrijf Tigchelaar Tegelkachels in Heerenveen ontwikkelt al 30 jaar unieke houtkachels. De milieuvriendelijke Tigchelkachels en de Tigchel finovens zijn bijzondere buitenbeentjes in de houtkachelbranche en verdienen met reden het predicaat ‘kachel van de toekomst’. Het unieke zit ‘m in de verantwoorde wijze om warmte uit hout te halen: amper fijnstof en geen houtrookoverlast. Met trots vertelt Klaas Tigchelaar over “zijn” kachels die een antwoord geven op de roep om duurzaam te verwarmen.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 23 december 2017

  "Het voelt heel goed om je eigen hout te stoken"

  “We hebben al negen jaar een Tigchelkachel, maar we hebben nog nooit stookhout hoeven kopen!” Janet Krikke uit Ekehaar, fervent eigenaar van een Tigchelkachel, wordt niet alleen enthousiast van de comfortabele stralingswarmte van haar Tigchelkachel. De familie Krikke is zelfvoorzienend qua houtgebruik “en dat is extra leuk”, aldus Janet.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 25 november 2017

  Daarom Duurzaam

  Duurzaamheid groeit vandaag de dag in betekenis. Het is belangrijk dat we met elkaar werken aan een gezonde en duurzame wereld. Dat kan onder andere als we kiezen voor een duurzame manier om te verwarmen. Bij Tigchelaar Tegelkachels uit Heerenveen komt deze zorg voor de toekomst tot uiting in een verantwoorde en duurzame wijze om warmte uit hout te halen. Het geheime wapen: een doordachte manier van houtstook met volledige verbranding, zonder asresten en zonder houtrook.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 28 oktober 2017

  Onze top-10!

  Verlangt u al weer naar een gezellig houtvuur? En wenst u heerlijke stralingswarmte? Met een Tigchelkachel of Tigchel finoven hebt u beide. De fijne warmte doet uw huis leven en zorgt voor de sfeer die de wintermaanden aangenaam maakt. De warmte van onze accumulerende houtkachels is warmte waar u van gaat houden.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 29 april 2017

  Zomer: prima keuzemoment

  Overweegt u de aanschaf van een Tigchelkachel of Tigchel finoven, dan biedt de zomer daarvoor de ideale gelegenheid: in de zomer kopen, is nog in dezelfde winter stoken.

  Als slot van een geslaagd winterseizoen 2016-2017 organiseerde Tigchelaar Tegelkachels op 6 mei 2017 een laatste houtstookmiddag voor de zomer.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 25 maart 2017

  De warme ervaring van Tigchelaars vakmanschap

  Het ambachtelijke familiebedrijf Tigchelaar Tegelkachels ontwikkelt al 30 jaar unieke kachels die op een verantwoorde wijze zorgen voor warmte uit hout. Passie voor warmte en vuur, gecombineerd met vakmanschap, innovatie en jarenlange ervaring heeft geresulteerd in unieke kachels die milieuvriendelijk en duurzaam zijn.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 25 februari 2017

  Een tevreden houtstoker vertelt: "Onze houtkachel? Bevalt super!"

  "Wij hebben nu ruim een jaar onze Tigchelkachel en hij bevalt ons supergoed. De warmte die deze kachel uitstraalt is vergelijkbaar met de gezonde en aangename warmte van de zon", aldus Evert Altenburg, een zeer tevreden houtstoker in Grou.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 28 januari 2017

  Tigchelaar: "Onze kachels leveren geen houtrookoverlast"

  Wist u dat 1 op de 10 Nederlanders last heeft van houtrook? Misschien bent u wel één van hen……Dat moet en kan toch anders? Tigchelaar Tegelkachels hééft de oplossing, nl. de milieuvriendelijke Tigchelkachels en de Tigchel finovens. “Onze kachels leveren géén houtrookoverlast”, aldus een vastberaden Klaas Tigchelaar.

 • Advertorial in De Woongaard/Wonen&Co, de woonbijlage van de Leeuwarder Courant d.d. 22 oktober 2016

  Comfortabel hout stoken met het beste rendement

  Al 30 jaar ontwikkelt Tigchelaar Tegelkachels de beste systemen voor het verantwoord stoken van hout op een toekomstbestendige manier: Tigchelkachels en Tigchel finovens. In de showroom aan de Tinweg 6 in Heerenveen levert Klaas Tigchelaar hiervoor graag het bewijs door een demonstratie.